جلسه‌ی مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم برگزار شد

 | تاریخ ارسال: 1396/3/6 | 


 

 



به گزارش روابط عمومی دانشگاه، اولین نشست مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم، با هدف رسمیت بخشیدن به امر ارزیابی عملکرد مراکز آموزشی و پژوهشی دانشگاه های استان البرز با حضور مدیر مرکز نظارت ارزیابی عملکرد تضمین کیفیت وزارت و همکاران و روسای مراکز اصلی آموزشی پژوهشی استان البرز و مرکز نظارت ارزیابی عملکرد تضمین کیفیت دانشگاه خوارزمی روز سه شنبه دوم خرداد ساعت ۱۴ در حوزه‌ی ریاست دانشگاه در تهران برگزار شد.

در این نشست مقرر شد هیات استانی تحت نظر دانشگاه خوارزمی، ضمن ارزیابی کیفیت با هدف کمک به ارتقای کیفیت مراکز استان، به تحلیل اثربخشی سیاست های وزارت علوم در سطح استان بپردازد.

تلاش برای ساماندهی موسسات آموزشی و پژوهشی در جهت بهبود بخشی و پایش و تحلیل و ضعیت آموزش عالی استان البرز و نهادینه نمودن هیات استانی با موضوع نظارت و ارزیابی هیات استانی از اعم اهداف جلسه بود.

دکتر سبحان اللهی رئیس دانشگاه، با مهم دانستن بحث ارزیابی و نظارت گفت: ما در مدیریت هایمان، برنامه ها را تدوین و اجرا می کنیم اما به بخش ارزیابی و نظارت توجه کافی نداریم.

رئیس دانشگاه در ادامه افزود: در سیستم های دولتی زمانی که بحث از ارزیابی به میان می آید، افکار به سمت بخش مالی برنامه ها معطوف می شود. در بخش ارزیابی، ارزیابی اهداف، ارزیابی عملکرد است. در بحث ارزیابی ما دو نوع حسابرسی داریم یکی حسابرسی مالی و دیگری حسابرسی محیطی که به عملکرد ما برمی گردد به جهت کیفیت، تحقق اهداف، رضایت کارکنان و ... .

وی با اشاره به طرح BSC دانشگاه هاروارد گفت: چند تن از استادان دانشگاه هاروارد، در ارزیابی، روشی را طراحی کردند بنام BSC که برای ارزیابی سیستم ، چهار فاکتور در کنار بخش مالی لحاظ کرده اند: ۱. مشتری؛ ۲. کارکنان؛ ۳. فرآیندها؛ ۴. یادگیری سازمانی. که این طرح در بعضی از دستگاه های اجرایی از جمله مخابرات اجرا و بومی سازی شد.

دکتر سبحان اللهی خاطرنشان کرد مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت در چارت تشکیلات دانشگاه پیش بینی شده و دانشگاه خوارزمی به عنوان دانشگاه مادر در استان البرز، مسئولیت نظارت بر دانشگاه ها و موسسات آموزشی و ... را به عهده دارد.

سپس دکتر ذکائی رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم، با اشاره به سه وظیفه‌ی سازمانی اساسی در قانون تأسیس وزارت علوم شامل: سیاست گذاری و برنامه ریزی – حمایت و پشتیبانی – نظارت و ارزیابی افزود: با توجه به درخواست دکتر فرجی دانا در خصوص ارتقای کیفیت در وزارتخانه مبنی بر بنیان گذاشتن ساختار و سیستمی که با تغییر افراد جابجا نشود، در آذر ماه سال گذشته آیین نامه نظام جامع نظارت و ارزیابی تضمین کیفیت را به تصویب وزیر محترم رسانده و به دانشگاه ها ابلاغ کردیم.

در این نظام، یک شورای نظارت و ارزیابی تضمین کیفیت وجود دارد که بالاترین شورای تصمیم گیر، مسبب و سیاستگذار برای هر نوع سیاست گذاری، تعیین استاندارد، شاخص برنامه ریزی در حوزه‌ی نظارت و ارزیابی در آموزش عالی غیر پزشکی است. همه‌ی زیر مجموعه های وزارت علوم اعم از زیردانشگاه ها؛ پژوهشگاه ها، پژوهشکده ها، پارک علم و فناوری و ... . مرکز نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم زیر چتر شورای نظارت است.

در جلسه دوم شورای نظارت، آیین نامه دفاتر یا مدیریت های نظارت و ارزیابی تضمین کیفیت دانشگاه های دولتی به تصویب رسید و ابلاغ می شود که در ساختار دانشگاه دولتی به اسم دفاتر نظارت و ارزیابی تضمین کیفیت را اضافه کنند و به تصویب هیات امنا برسانند و شرح وظایف و اهداف نیز در آن لحاظ شود. همه فعالیت های درون دانشگاه ها باید یک پیوست نظارتی داشته باشند و براساس نتایج این پیوست نظارتی، فعالیت های بعدی شکل بگیرد.

آیین نامه‌ی بعدی آیین نامه‌ی هیات های نظارت و ارزیابی تضمین کیفیت استانی است. هیات های نظارت استانی ما وظیفه دارند آنچه در ستاد سیاست گذاری می شود و مرکز نظارت متولی در کل کشوراست، دانشگاه های منتخب هر استان که دانشگاه های مادر هر استان هستند متولی امر نظارت و ارزیابی سطح ارتقای کیفیت همان استان است. جلسه امروز نیز در همین راستا تشکیل شد.

دکتر ذکائی با اشاره به این موضوع که نظارت و ارزیابی ما از نوع دست گیری است نه مچ گیری افزود: وظیفه‌ی دوستان ما در نظارت و ارزیابی، وظیفه ای دشوار، خطیر، زمان بر و با تدبیر و حوصله است و در جهت کمک به ارتقای کیفیت علمی است.




CAPTCHA
دفعات مشاهده: 4733 بار   |   دفعات چاپ: 269 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر